Garrotxa.info Logo

Caminada dels Desemparats a Olot

Convocatòria i recorregut de la marxa dels Desemparats 2014.

Dissabte 10 de Maig anirem a estirar les cames a la segona caminada popular del Barri dels Desemparats d'Olot. "La desemparada" és el nom de la marxa popular que ens oferirà una matinal curta d' 11km però trencacames i que promet repartir un bon esmorzar. Està previst donar la sortida a les 8h a la plaça de l'ermita dels Desemparats, petit barri de la ciutat d'Olot (Com arribar), inscripcions una estona abans a 5 euros.

Aquesta edició de la desemparada s'enfilarà a la serra que ocupa un triangle imaginari entre Sant Roc, El Pla de Dalt i la Pinya, coronat per l'oratori de Sant Valentí i per on flotarem seguint corriols pedregosos entre les alzines per anar recorrent tota la serra com si d'una gimcana de muntanya es tractés, en uns camins i caminets que tradicionalment són freqüentats per passejants, esportistes i boletaires degut a la seva proximitat a la ciutat d'Olot.

No en feu massa ressò en aquest sentit, però crec que es presenta una de les caminades més boniques i tècniques per als qui els agrada fer-les corrents. Tot seguit hem fet una interpretació lliure del que serà la caminada a partir del recorregut que ens ha enviat l'organització del Barri dels Desemparats, que per cert, ens ha fet saber que la caminada va néixer amb un doble objectiu, ja que calia restaurar la teulada de l´ermita i la caminada els hi va ajudar.

La desemparada 2014

Fotos de la marxa dels Desemparats 2014.

Les fotos les tindrem el dia de la caminada, però a nosaltres ens ha fet patxoca el recorregut i el mateix dia de rebre la informació hem anat a provar els corriols, i cal dir que el recorregut deixa notar la primavera en tota la seva esplendor, així que tot seguit compartirem algunes fotos d'alguns punts on el proper 10 de Maig tornarem a passar a la desemparada. Les vistes de tota la serralada transversal, la ciutat d´Olot i l´Alta Garrotxa són de primera. I sí, ho reconec...aquesta vegada també he mirat si veia algun bolet de primavera, coses del sisè sentit boletaire.

Organització i difusió de la caminada dels Desemparats 2014. 

Organitza l'associació de veïns, així que aconsellem visitar la web de la Desemparada per si hi han canvis de darrera hora en el planning de la sortida. Gràcies per ajudar-los a difondre la marxa a les xarxes socials i/o afegir el vostre comentari. A veure si entre tots aconseguim ser força gent a les caminades i marxes populars de la Garrotxa i que siguin tot un èxit. I per cert, gràcies als organitzadors per enviar-nos la nota amb el recorregut.