Garrotxa.info Logo

El Trepitja Garrotxa

El trepitja Garrotxa, cursa extrema i circuit per excursionistes.

El o la trepitja Garrotxa és una nou circuit i també una nova cursa de 113 km de recorregut circular que ens durà a gaudir o patir bona part de l'Alta Garrotxa, que com sabem és "terra aspre i de mala petja". Diem gaudir pels qui la facin caminant per etapes, i així  anar descobrint els racons amagats de la nostra comarca, la Garrotxa.

També diem patir pels qui el dia de la cursa, que es farà a la tardor, intentin fer els 113 km i 5852 metres de desnivell per terreny rocós, paisatges i corriols amb encant en menys de les 32 hores que l'organització ha donat de marge. No direm la paraula corresponent al qui guany la trepitja Garrotxa, ja que en aquests casos tots els qui han tingut la disciplina de preparar una cursa d'aquestes característiques ja han guanyat a la prèvia. Per gaudir caminant o per patir corrent, ja tenim aquí la nova cursa extrema de la Garrotxa organitzada pel CEO, Centre EXcursionista Olot, la  "Trepitja Garrotxa".

Recorregut de la Trepija Garrotxa.

En edició, intentarem resseguir la marxa al Google Earth.

115km: Oix - Santa Bàrbara - Sadernes – Beuda – Santuari del Mont - Lliurona – coll de Bassegoda – Sant Aniol – Salt de la Núvia – Talaixà – Pic de les Bruixes – Comanegra – Beget – Salarsa - El Bolós – Pla de la Brossa – Hostal de la Vall del Bac – Oix

La Trepitja Garrotxa vista general de l'Alta Garrotxa

La cursa del Trepijta Garrotxa.

La cursa es farà el primer cap de setmana d´Octubre, així que aquesta tardor tocarà reservar-se els dies 4 i 5 d'Octubre per a anar a veure als esportistes extrems enfilar-se als cims de la nostra sub-comarca de l'Alta Garrotxa. 

Es podran triar 2 recorreguts, l´extrem de 63 km i el de 113 km, que francament, coneguent el terreny de l'Alta Garrotxa, no sabem com qualificar... Bé, permeuteu-me una opinió molt personal, crec que és aquí on els caminaires popular podriem proposar a l'organització que ens permeti fer un tram caminant de 20 o 30km, extrem no previst pel Centre Excursionista Olot, però que ens peremtria veure passar els corredors, tirar bones fotos i gaudir d'un petit tast popular del que altres viuran com extrem.

Fotos de la Trepitja Garrotxa 2014.

En edició, posarem fotos de la cursa, però de moment posarem fotos d'alguns dels indrets pels que transcorre. 

Gràcies per afegir els vostres comentaris i a difondre la marxa per tal que sigui tot un èxit i la gent del CEO pugui veure recompensat el seu esforç.