Garrotxa.info Logo

24 hores de muntanya 2015

Les 24 hores de muntanya 2015 del Centre Excursionista Olot, 7 i 8 de Febrer.

Les 24 hores de muntanya de 2011, arxiu de fotos

Les 24 hores a muntanya és una marxa o caminada popular de la Garrotxa oberta a tothom que tingui ganes de caminar i bones cames. L'esperit de la marxa popular consisteix en completar un seguit d'etapes o caminades parcials d'unes poques hores de durada, que els excursionistes podem encadenar a la nostra voluntat fins a sumar un total de fins a 24 hores seguides de caminada. Així doncs podem fer una etapa de 4 hores de caminada o bé 3 etapes sumant 10 hores o bé posar-hi ganes i preparació i atrevir-nos amb el repte de completar tot el recorregut.

 

Vídeo de las 24 Hores de muntanya 2015.

Fotos de les 24 Hores de Muntanya 2015.

Etapa entre Albanyà - Lliurona i Tortellà.

A la caminada hi tenen cabuda tots els qui volen fer etapes diürnes, així com qui vol provar de caminar de nit sota la llum de la lluna en una de les etapes nocturnes, o bé qui en essència busca la proesa de completar totes les etapes i per tant les 24 hores seguides de caminar per muntanya, un repte no mancat de mèrit, ja que al gran recorregut cal afegir-hi la dificultat de caminar de nit, de seguir el ritme del grup en tot moment, i del fred o mal temps que poden fer acte de presència durant la marxa. Aquest any la lluna serà gairebé plena, així que en absència de núvols esperem tenir clar de nit per poder trescar per les muntanyes.

Recorregut de les 24 hores a muntanya de 2015. 

El recorregut circular de l'edició 2015 transcorre per les poblacions de Tortellà, Beuda, Lladó, Terrades, Sant Llorenç de la Muga, Albanyà, Lliurona i Tortellà. A continuació un petit croquis no oficial de les poblacions per on passaran les 24 hores i el seu ordre d'arribada. Consultar al lloc web del CEO la distribució de les etapes. Aquest any visitem alta Garrotxa i alguns punts propers al foc de l'Empordà de fa un parell d'anys.

 

24-Hores-muntanya-2015-recorregut

Les etapes de les 24 hores de 2015

Etapes i horaris de sortida indicatius, consultar a la web del Centre Excursionista Olot els horaris definitius.

 • 14h sortida de Tortellà
 • 18h15 sortida de Beuda
 • 22h sortida de Lladó
 • 1h30 sortida de Terrades
 • 5h15 sortida de Sant Llorenç de la Muga
 • 8h15 sortida d’Albanyà

La caminada transcorre per diferents paratges, muntanyes i poblacions de la Garrotxa en funció del recorregut de cada edició que és variable. El recorregut no està marcat, així que es camina en grup i no val a despistar-se, igualment es demana puntualitat i un cert ritme de caminada per respecte i consideració als qui intenten completar les 24 hores de muntanya, que al caminar en grup agraeixen arribar amb temps a cada fi d'etapa per poder descansar uns minuts, beure i menjar amb tranquil·litat, és la essència de les 24h, així que cal tenir-ho present sobretot per als qui s'apunten només a la primera etapa.

Lluna a dia 8 de Febrer a les 24 horesEl que és immutable és la necessitat d'un llum o lot frontal per a les etapes de nit i una molt bona preparació física per a qui aspira a completar les 24 hores i entre 70 i 80 km de recorregut que solen tenir les diferents edicions. Que no falti el cafè!  Les 24 hores suposen una caminada diferent en funció de cada participant, els qui fan trams i caminen per gust hi trobaran el que busquen, i un bon repte per qui aspira a provar la seva resistència i completar tot el recorregut.

Així doncs a Garrotxa.info probablement ens apuntarem a la primera etapa i tirarem fins que les cames i les ganes ens diguin prou, que serà probablement en alguna de les etapes nocturnes. Ho farem prèvia inscripció al CEO i utilitzant els serveis d'autobús que tradicionalment organitza per a la anada/tornada a Olot. Recomanem consultar al CEO durant la inscripció sobre els transport, el detalles de les etapes, preus i recorreguts, així com qualsevol altre element novedós per aquesta edició. Podeu consultar tots els detalls a la web dels organitzadors, el CEO Centre excursionista Olot.

L'edició d'enguay de les 24 hores la podrem gaudir o patir els  7 i 8 de Febrer de 2015, i esperem que no sigui la darrera marxa popular que feu a la Garrotxa, així que aquí teniu tot el calendari complert per a 2015. 

Caminant de nit a una de les etapes nocturnes de les 24 hores de muntanya 2014. 

24 hores de muntanya 2015 etapes de nit

 

Resum de fotos i recorreguts d'algunes edicions anteriors de les 24 Hores.

24 hores muntanya24 hores de muntanya 2014 - Fotos de les primeres etapes.

Fotos de l'edició 2014 de les 24 hores de muntanya, de Santa Pau -  Sant Aniol de Finestres – Les Planes, Amer , Sant Esteve de LLémena, Mieres i Santa Pau.

Aquí podeu veure les fotos: Fotos 24 hores de muntanya 2014. 

 

Les 24 hores de muntanya de 2011, arxiu de fotos

Les 24 hores de muntanya 2011  - Primera etapa d´Olot a Sant Feliu.

Fotos de les 24 Hores de Muntanya 2011.

Olot, la Moixina, la fageda d’en Jordà, Coll de LLeixeres i Sant Feliu de Pallerols a una colla de graus sota zero i la font del poble glaçada. Un any molt fred on només els valents van resistir el fred siberià i el perfil sinuós de l’edició.

Aquí podeu veure les fotos: Fotos 24 hores muntanya 2011. 

 

24 Hores de muntanya 2011Les 24 Hores de Muntanya de 2010 – Segona etapa de Sant Esteve a Rupit.

Fotos de l´edició de  l´any 2010 de les 24 hores. Primera etapa nocturna, segona de les 24 hores entre Sant Esteve d’en Bas i Rupit. Es poden veure fotos de Sant Esteve, les cingleres de Falgars, Els Hostalets, el camí Ral Vic Olot al seu pas per la font de les marrades, el restaurant del Coll o es arribar de nit i finalment el poble de Rupit on es va sopar.

Aquí podeu veure les fotos: Fotos 24 hores de muntanya 2010. 

Gràcies per ajudar-nos a compartir aquesta i les altres marxes popular de la Garrotxa a les xarxes socials i/o amb els vostres amics i coneguts. Ens veiem a caminar a les 24 hores que ens ofereixen la gent del centre excursionista Olot.  Article compartit per Albert Terradellas Brugada, em vols afegir a Facebook? Gràcies.

 

 • tosca


  Bosc de Tosca
 • morrot


  Morrot
 • bianya


  Vall de Bianya
 • montagut


  Montgut
 • 24h


  24 Hores Muntanya
 • 3Onco


  Run4Càncer Olot
 • 2Beuda


  Marxa popular de Beuda
 • 1Nadalenca


  La marxa Nadalenca